Wednesday, June 21, 2006

Live@Galerie Zygos αλλά και οι εκθέσεις Εμμονή με το Τετράγωνο και Προσφυγιά-Μετανάστευση



Η Galerie Zygos γιορτάζει τα 50 της χρόνια οργανώνοντας μια σειρά από δημιουργικά happenings στους χώρους της στο Κτήριο 7 του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος. Από την Κυριακή 25 Ιουνίου, αλλά και κάθε Κυριακή μεσημέρι (11:00 – 15:00), η Ζωγραφική Ζωντανεύει τα Κυριακάτικα Μεσημέρια, ξεκινώντας με τον Αλέξανδρο Βακιρτζή, και συνεχίζοντας με παλιούς και νέους συνεργάτες της Galerie Zygos που θα ζωγραφίζουν στον χώρο, ενώ οι φίλοι μας θα απολαμβάνουν το -καθιερωμένο πλέον- «Ουζάκι της Κυριακής».

Είναι μια σπάνια ευκαιρία για όσους το επιθυμούν, να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες, να δουν τον τρόπο και τις τεχνικές με τις οποίες αυτοί εργάζονται, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα μικρών διαστάσεων πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που μόλις ζωγράφισε ο καλλιτέχνης σε τιμές ευχάριστης έκπληξης.

Όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 2787.

Η Κυριακή 25 Ιουνίου είναι και η τελευταία ευκαιρία να δείτε τις εκθέσεις «Εμμονή με το Τετράγωνο» του Αφρο-Αμερικανού ζωγράφου Jack White, και «Προσφυγιά - Μετανάστευση:
Η Οδύσσεια μιας Απόγνωσης», μια εικαστική κατάθεση των κ.κ. Λέλας Τσοπανάκη και Μάρως Ριζικιανού – Πασίση.


Εμμονή με το Τετράγωνο

Ο Jack White, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις στις Η.Π.Α., εκθέτει για δεύτερη φορά στην Galerie Zygos, αυτή τη φορά τη σειρά έργων με τίτλο «Εμμονή με το Τετράγωνο».
Το τετράγωνο δεν είναι άλλο από το γνωστό μας floppy disk των ηλεκτρονικών υπολογιστών που ο καλλιτέχνης ενσωματώνει δημιουργικά στις ζωγραφικές του συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από ευαισθησία και πρωτοτυπία. Έργα του Jack White βρίσκονται σε πολλά μουσεία και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων τα Schomberg Cultural Center, Tempe Museum of Art, Arkansas Arts Center, αλλά και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές όπως αυτή του μεγάλου συλλέκτη τζαζίστα Donald Byrd.


Προσφυγιά - Μετανάστευση: Η Οδύσσεια μιας Απόγνωσης

Μέσα στις πάμπολλες και παγκόσμιες φωνές διαμαρτυρίας, και τον πλουραλισμό των θέσεων και των απόψεων, δύο εικαστικοί καλλιτέχνες, η κ. Λέλα Τσοπανάκη και η κ. Μάρω Ριζικιανού - Πασίση, με μόνα εργαλεία τον χρωστήρα και τη φόρμα, και με πολλή δύναμη και ψυχικό παλμό, καταθέτουν στην κοινωνική συνείδηση την άποψή τους σχετικά με το σύγχρονο, και τεραστίων διαστάσεων δράμα της μετανάστευσης.
Η Galerie Zygos, πιστεύοντας πως ο σεβασμός, η κοινωνική δικαιοσύνη, και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια όλων όσων ζουν ή φιλοξενούνται στον τόπο μας, άσχετα από το χρώμα, την προέλευση, το θρήσκευμα, το γένος ή την ηλικία τους, είναι ιστορικό κριτήριο και βασική αναγκαιότητα του Ελληνικού πολιτισμού, συνυπογράφει το κοινωνικό μήνυμα αλλά και την εικαστική ποιότητα της έκθεσης αυτής, και είναι ευτυχής που την φιλοξενεί στους χώρους της.



tel: +30 212 254 2787 - e-mail: zygos@pireos254.gr

GALERIE ZYGOS - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 - ΚΤΗΡΙΟ 7 - 177 78 ΤΑΥΡΟΣ

1 Comments:

At Thursday, July 06, 2006 11:25:00 PM, Blogger Χρήστος Φασούλας said...

Ενθαρρυντική η προσπάθεια. Όμως πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερη προβολή από ένα απλό blog.
Καλό κουράγιο!

 

Post a Comment

<< Home